Pärnumaale Eestimaa Talimängudelt 3. koht

Märtsi esimesel nädalavahetusel Valgas korraldatud 13. Eestimaa Talimängud tõid erinevatel aladel kaasa tegema tuhanded osalejad üle Eesti. Pärnu maakonna delegatsioon saavutas maakondlikus arvestuses kolmanda koha, korrates sellega eelmiste mängude kõrget tulemust.

Eestimaa Spordiliidu „Jõud“ poolt koordineeritud ning Valgamaa Spordiliidu ja Valga Linnavalitsuse poolt mitme peale organiseeritud talimängude programmi kuulus 20 talvist ja tubast spordiala, milles selgitati nii individuaalsed kui võistkondlikud parimad. Nagu neli aastat tagasi Võrumaal, kordas Pärnumaa esindus kolmandat kohta.

Üldvõitjaks platseerus 494 punktiga Tartumaa 473 punktiga lõpetanud Harjumaa ees. Pärnumaa punktisaagiks jäi 453, millega edestati neljandaks tulnud Ida-Virumaad 16 punktiga. Esikuuikusse mahtusid ka Viljandimaa 413 ja Lääne-Virumaa 383 punktiga.

Pärnumaa kogus kuus esikolmikukohta, võitis seejuures kreeka-rooma maadluse, oli teine motokrossis, mälumängus ja naiste korvpallis ning kolmas naistemaadluses ja kabes.

Lisaks maakondlikule arvestusele selgitati eraldi paremusjärjestus ka linnade ja valdade vahel. 23 linna seas saavutas Pärnu kõrge 6. koha ning Sindi platseerus 20-ks. Seejuures kogunes Pärnu kontole naiste korvpalli 2 ja lauatennise 3. koht. Koondarvestuse võitis Tartu 229 punktiga Põlva ja Jõhvi ees, kes kogusid mõlemad 214 punkti.

50 valla seas paistis Pärnumaalt enim silma 5. kohal lõpetanud Paikuse, kes osales kuuel alal ning saavutas males 3. koha. Paremuselt maakonna teine vald oli 30. kohaga Saarde. Häädemeeste jagas koos Põlvamaa valla Moostega 38.-39. positsiooni, Tahkuranna ja Halinga olid vastavalt 40. ja 41. ning Sauga lõpetas 45. kohal.

Valdade arvestuses võitis Tartu 240 punktiga, järgnesid Rae vald Harjumaalt (228) ja Tähtvere Tartumaalt (217). Paikuse valda edestas vaid punktiga Ambla vald Järvamaalt.

Talimängude tulemused ja kajastuse leiad Eestimaa Spordiliit Jõud veebist. Mängude pildigalerii on leitav siit. Järgmised mängud toimuvad 2021. aastal. Toimumiskoht selgub paari aasta jooksul.

Pärnumaa koondise lähetamist koordineeris Pärnumaa Spordiliit koostöös mitmete partneritega. Osalemist finantseerisid nii spordiliit, Pärnumaa Omavalitsuste Liit kui ka Pärnu Maavalitsus.