Jooks juhatab Audrus liikumishuvilised sildadele

Koroonaajal aastasele pausile sunnitud Audru sildade jooks toimub pühapäeval taas, pakkudes rõõmu eri vanuses spordisõpradele. Kohalikus kogukonnas on sündmust kaua oodatud ja seda võrreldakse vahel osavalla päevadegagi.

„See on huvitav sündmus: justkui osavalla päevad, kuhu tulevad ka need, kes spordi ja liikumisega ei tegele,“ rääkis jooksu peakorraldaja, Audru kultuuri- ja spordikeskuse juhataja Jekaterina Eensalu, kelle sõnutsi on üritus eriti menukas laste seas.

„Ma isegi ei nimetaks seda spordiürituseks, vaid perepäevaks – kohaks, kus kõik kohalikud kokku saavad,“ ütles Eensalu.

Korraldaja avaldas, et välja on kujunenud kohalikud staarosalejadki, kelleta sildade jooks oleks mõeldamatu.

„Anu jooksutrennide neoonkollastes riietes osalejad, perekond Kaljurite mitu põlvkonda,“ täpsustas eestvedaja.

Kui suur on jooksuvankrit vedav korraldustiim ja kuidas inimesed kokku saadakse?

„Meeskond – kohapeal on abis umbes 20 inimest – on meil aastatega välja kujunenud: näiteks hästi palju on abi Audru koolis tegutsevatest kodutütardest ja noorkotkastest, kelle kohale saamisega pole kunagi muret olnud,“ rõõmustas Eensalu, märkides, et tema tegutsemisaja jooksul pole telefonikõnedele ühtki eitavat vastust tulnud.

Ka kohalikud ettevõtjad liituvat tiimijuhi sõnutsi meeleldi, pakkudes auhinnalauale oma teenuseid või tooteid.

„Valgeranna veinitall, kohalik ilusalong ja põllumehed, kes panevad auhindadeks kartulikotte,“ nimetas korraldaja ja märkis, et kultuuri- ja spordikeskuski paneb õla alla. „Anname auhindadeks spordisaali külastamiseks pääsmeid,“ ütles Eensalu.

Ehkki eelregistreerinute hulka ei anna koroona eelse ajaga võrrelda – praegu on neid ligemale 70 vähem – loodavad korraldajad 6. novembril Audru vahel silkamas näha mitutsada inimest.

Valida on võimalik kolme ja kümne kilomeetri vahel, mida saab läbida joostes või käies. Start mõlemale distantsile antakse kell 13, enne seda, algusega kell 12 toimuvad jooksud pere pesamunadele. Meeste ja naiste esikolmikud saavad eridisainiga medalid ja karikad, poodiumile kutsutakse parimad lapsedki. Ehkki eelregistreerimine on lõppenud, saab veel kirja panna enne starti kohapeal.

Korraldusele panevad õla alla Pärnumaa spordiliit, AnuCraft, LUV ilustuudio, Vana Kooli kohvik, Lysi SL, Valgeranna veinitall, Audru osavallakeskus ja Audru kultuuri- ja spordikeskus, muusikat teeb legendaarne pasunakoor Õnn Tuli Õuele.

Vahur Mäe

SoundVoice OÜ