fbpx
Kommentaarid puuduvad

Läinud nädalavahetusel, 3.-4. märtsil Viljandis ja selle lähiümbruses toimunud 34. Eesti omavalitsuste talimängudel osales rohkem kui 1500 huvilist. Seejuures pälvis Pärnu linn võidukarika.

Parima linna tiitliga pärjati 233 punktiga võidutsenud Pärnu linn. Resultaat andis üldarvestuses kõrge kolmanda positsiooni. Teiseks platseerus Rakvere 223,5 ning kolmandaks Viljandi 216 punktiga. Auhinnalise teise koha saavutas Pärnu lauatennises Viru-Nigula valla järel ja Viljandi linna eest. Võistkonda kuulusid Antti Luigemaa, Urmas king, Gerle Valgenberg, Ken Talpas-Taltsepp ning Kristel Lükk. Ühtekokku võttis mängudest osa kaheksa linnalist omavalitsust.

Üksikaladest ujumises ja murdmaasuusatamises esikoha saanud Rae vald kogus maaomavalitsustest parimana 258 punkti. Naiste korvpalli ja mäesuusatamise võitnud Tartu vald oli 240,5 punktiga teine. Mõlemad kuulusid suurte, rohkem kui 8000 elanikuga, valdade gruppi. Alla 8000 elanikuga valdadest krooniti võitjaks Viru-Nigula, kes üldjärjestuses saavutas 48 osalenud omavalitsuse seas 13. koha.

Pärnumaalaste saavutustest väärib esile tõstmist Häädmeeste osa, sest nemad platseerusid murdmaasuusatamises üldarvestuses teiseks. Oma panuse tugevasse tulemusse andsid auhinnaliste kohtadega Kadri Madissoo, Hendrik Peterson ja Ranno Sutt.

„Ujumises jäi poodiumist väga napilt puudu ning lauatennisistid olid väga tublid. Kahtlemata väärivad tähelepanu murdmaasuusatajad. Mängud kujunesid väga meeldivaks, õhkkond oli sõbralik ja tehniline korraldus tasemel“, hindas maakonna delegatsiooni juhtinud Kaiu Kustasson lõpptulemust.

Lisaks eelpool mainitud Pärnumaa omavalitsustele esindasid maakonda Viljandis Tori, Saarde ning Põhja-Pärnumaa

Kõik tulemused alade kaupa ning pildid on leitavad siit. Võistlused organiseeris Eestimaa Spordiliit Jõud koostöös Viljandi valla ja linna ning Viljandimaa spordiliiduga. Järgmisena on omavalitsuste ühised spordimängud kavas saabuval suvel, mil Haapsalus toimuvad 7.-8. juulini 43. Eesti omavalitsuste suvemängud.

Kommenteeri