fbpx
Kommentaarid puuduvad

2017. aasta üleeuroopaline spordinädal avatakse ametlikult Eestis

Üleeuroopalise spordinädala algataja, Euroopa Komisjon, andis 2017. aasta Euroopa Liidu spordinädala ametliku avasündmuse korraldamisõiguse Eestile.

Kultuuriministeeriumi 8. detsembril avaldatud pressiteates antakse teada, et spordinädala avamine toimub 23. septembril Tartus koos Tartu Rattamaratoniga, mille starti oodatakse ligi 10 000 osalejat.

Kultuuriminister Indrek Saare sõnul on see Eestile suur tunnustus, et Euroopa Komisjon toetas Kultuuriministeeriumi ettepanekut korraldada järgmine üleeuroopalise spordinädala ametlik avamine Eestis. „See annab meile unikaalse võimaluse Euroopa Liidu nõukogu eesistumise ajal tõsta Eesti esile rahvusvahelisel spordikaardil ja tuua Tartusse spordivaldkonna juhid,” ütles Saar.

Euroopa Komisjoni volinik Tibor Navracsics sõnas oma kinnituskirjas spordinädala avamise kohta Eestis, et spordinädala avaürituse korraldamine väljaspool Brüsselit on võimalus tõsta esile aktiivseid Euroopa linnu ning rõhutada Euroopa mõõdet. „Tartu on avaürituseks suurepärane paik, sest rikkaliku ajalooga tudengilinn on ka varasemalt  spordisündmuste eduka korraldamisega silma paistnud,“ sõnas  Navracsics.

Ka Tartu linnapea Urmas Klaas rõhutas Tartu pikaajalisi kogemusi suurte spordiürituste korraldamisel. „Meil on hea meel võõrustada Euroopa spordinädala avamist. See on suurepärane võimalus Tartule esindada Eestit üleeuroopalises spordialgatuses,“ sõnas Klaas.

Tartu Rattamaratoni võistluste direktor Indrek Kelk ütles, et  juubelihõnguline 20. Tartu Rattamaraton saab nüüd väärilise avapaugu.  „Uhkusega saame pidada Tartu Rattamaratoni üheks maailma suurimaks maastikurattasõiduks ja otsus korraldada Euroopa spordinädala ametlik avamine just Tartu Rattamaratoni raames on tunnustus kõigile korraldajatele, aga veelgi rohkem nendele kümnetele tuhandetele osalejatele, kes 20 aastaga Tartu Rattamaratoni nii suureks on sõitnud,“  rääkis Kelk.

2017. aasta spordinädalal toimub Tartus ka rahvusvaheline konverents „Ülikool sportlase ja treeneri arengu toetajana” ning mitmed teised liikumisharrastuse üritused erinevatele sihtrühmadele. Spordinädala eel tähistatakse Tartus ka rahvusvahelisest UNESCO üliõpilasspordi päeva.

Üleeuroopalise spordinädala eesmärk on populariseerida liikumisharrastust ja sporti ning tõsta elanikkonna liikumisharrastuse ja sportimise alast teadlikkust. Euroopa Komisjoni algatusel toimus esimene spordinädal 2015. aastal ametliku avasündmusega Brüsselis. 2016. aastal toimus ametlik avamine Slovakkias Košices.

Üleeuroopalist spordinädalat Eestis koordineerib Ühendus Sport Kõigile ja Eesti Olümpiakomitee.

Kommenteeri