Pärnu-Jaagupis joostakse taas ekideni

Pühapäeval, 17. septembril, toimub 14. Pärnu-Jaagupi poolmaratoni teatejooks ehk ekiden, tuues osalema kuueliikmelised võistkonnad.

Ekideni, mille traditsioonid on pärit Jaapanist, joostakse tavapäraselt maratonidistantsil, kuid Pärnu-Jaagupi joostakse seda poole lühemal maal. Jooks jaguneb kuue osaleja vahel distantsideks järgmiselt: 2,5 km, 5 km, 2,5 km, 5 km, 2,5 km ja 3,5 km.

Enne poolmaratoni lähet toimuvad samas laste- ja noortejooksud ning kuni 10-kilomeetrine tervisekõnd. Tavapäraselt viib Sparta spordiselts läbi näidistreeningud ning kõigil huvilistel on võimalus mõõta oma keha koostist, kontrollida tervisenäitajaid ning osaleda terviseloengus. Võistluse korraldaja Anne-Mai Tammelehe sõnul on käesolevaks hetkeks registreerunud kaheksa võistkonda, ent osalejate arv suureneb kindlasti veelgi.

„Kuna registreerimine veel kestab, lisandub võistkondi enamgi. Taas tulevad jooksma mitmed tiimid Pärnumaalt, aga kolme võistkonnaga on taas lubanud tulla Täppsportlaste esindus. Meile tuleb arvukalt lapsigi, niiet lastejooksud saavad kindlasti olema menukad“, rääkis Tammeleht.

Tänavune ekiden on pühendatud sel kevadel manala teed läinud võistluse algataja Elmar Lauri mälestuseks. Laur, kes arvas, et Pärnu-Jaagupis võiks toimuda veidi teistsugune rahvajooks, kutsus võistluse ellu 2003. aastal.

Juhenditega saab tutvuda : www.pjsk.ee. Registreerimine: halingarahvasport@gmail.com.

Postituse foto: ekideni start 2016. aastal (Pärnu-Jaagupi spordikeskus)