Aasta spordihetke valimise nominentide seas domineerivad pärnumaalased

Eesti Rahvusringhäälingu sporditoimetus valis kõikide tänavuste spordisündmuste seast 12 erakordset ja emotsionaalset hetke, mis pakkusid kõneainet ühiskonnas laiemalt, rõõmustasid, aga ka üllatasid tervet Eesti avalikkust.

Sporditoimetus annab teada, et ootab spordisõpradelt innukat tuge 2016. aasta vingeima emotsiooni valimisel. Ühest arvutist saab ööpäeva jooksul hääletada ühe korra. Hääle andmiseks tuleb välja valida enda lemmik ning seejärel vajutada küsitluse all olevale nupule “Hääleta”. Hääletada saab kuni 28. detsembri südaööni, võitja avaldatakse 30. detsembri ETV spordiuudistes.

Nominentide vaatlemisel selgub, et pärnumaalastel on taas spordiemotsioonide kujundamisel võtmeroll. Nii on esile toodud paarisaeru neljapaadi pronksmedali võitu Rio olümpial, Vändrast pärit jalgratturite Rein Taaramäe ning Tanel Kangerti tegemisi suurtel rahvusvahelistel velotuuridel ning võrkpallikoondise saavutust seoses Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile pääsuga. On ju koondises pallimas arvestatav osa pärnakaidki.

Mullu valiti Eesti spordihetkeks tõstja Mart Seimi otsustav katse MM-il, mis tõi talle raskekaalu hõbemedali ja tõukamise kulla. 2014. aasta kõige erilisemaks spordihetkeks valis rahvas Rasmus Mägi poolfinaaljooksu kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel Žürichis. Aasta varem teenis spordihetke tiitli vehklejate kuldne pooltund maailmameistrivõistlustel.

Aasta spordihetke valimiseks sisene ERR-i portaali.

aasta-spordihetk-2016-err-ee