Möödunud nädal (12.-18.04) oli Lõuna-Läänemaa JK noortele kergejõustiklastele jooksunädala päralt

Toimus Lõuna-Läänemaa JK II Jooksunädal, mille üleskutsele vastas möödunud aastaga võrreldes täpselt poole rohkem osalejaid!

Lõuna-Läänemaa II Jooksunädalal jooksid nii lapsed kui lapsevanemad.
Jooksuüritus sai algus esimesel kriisikevadel, täpselt aasta tagasi, mil sportlased enam üheskoos sportida ei saanud. Ka nüüd oleme olukorras, kus lapsed ei saa kokku ja tuleb kas üksi või kaksi sportida. Selleks korraldaski Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi koostöös ajalehega Lääne Elu selle võistluse uuesti.

Võistluse formaat

Võistlusreeglid olid väga lihtsad: viiel erineval päeval seitsmest tuli läbida aja peale 1000 meetri pikkune distants.
Iga sportlane võistles iseendaga – viis iseendaga läbi soojenduse ja lõdvestuse, pidi olema iseendaga väga aus ise jooksuaega võttes ja sai olla läbi kõige eelneva iseenda treener õppides iseennast ka rohkem tundma.
Kas just see ei ole mitte ka hilisemalt tippspordis kõige tähtsam – tunda oma keha, osata aimata vigu ja teada kuidas erinevatele olukordadele reageerida?

Osalejatest

Meie noored koos vanematega said ka teisel jooksunädalal võistluse formaadist tulenevate ülesannetega hiilgavalt hakkama. Kui eelmisel aastal osales jooksunädalal 15 sportlast, siis nüüd täpselt poole rohkem – 30 sportlast!

Jooksunädalal osalesid sportlased Lihula Gümnaasiumist, Kõmsi Algkoolist, Metsküla Algkoolist, Lihula Lasteaiast, Virtsu Lasteaiast, Tallinna Meelespea Lasteaiast ning lisaks täiskasvanud jooksuhuvilised Virtsust, Esiverest, Mõisakülast, Metskülast ja Tuudilt.

Tulemused

Kõikidele osalejatele oli ette nähtud viis jooksu ja sportlased said ise valida, kuidas need jooksud nädala aja peale jaotada – kas joosta järjest viiel päeval või jätta jooksude vahele puhkepäevi. Osalejate iseenda oskuslik tundmine võimaldas saavutada paremaid tulemusi. Jooksupäevadel tuli treenerile igapäevaselt palju tulemusi, mida oli hea omavahel võrrelda ning treeneril ühtlasi jooksjaid ka tagasisidestada.
Tuleb tunnistada, et kõik said ühe oskuse võrra rikkamaks – osalejatel kasvas iseseisvus ja analüüsivõime, mille pealt on edaspidi suurepärane võimalus erinevatel võistlustel osaleda.

Kuigi rajad ja tingimused olid kõigil osalejatel erinevad, saime siiski ka aegasid võrrelda ning kõikidel olid tulemused ootustest paremad.

Oli jookse, kus viie jooksu aegade kõikumine oli ainult 4-5 sekundit – see näitab suurepärast stabiilsust. Oli jookse, kus paljudel lastel tulemus paranes igapäevaselt. Silma hakkasid ka päris pisikesed, kes suutsid jooksumaa ilma puhkepäevadeta läbida. Oli aegu, mis tagaks igal 1000 meetri jooksuvõistlusel kõrge koha.
Väga rõõmustav oli kindlasti ka see, et palju oli jooksurajal perekondi.

Auhinnad

Kõikidele osalejatele olid võrdsed auhinnad – jooksjatele kuulus Jooksunädala medal ja Jooksunädala diplom ning suur tahvel šokolaadi. Lisaks pani ajaleht Lääne Elu igale jooksjale välja meened.

Kuna tegu ei olnud tavalise jooksuga ja nn võidujooks puudus, siis saamegi esile tuua seda, et sellel üritusel olid kõik võitjad.

Kõik osalejad näitasid oma tublidusega seda, et ka keerulisel ajal saab sportida ja peabki seda tegema. Jooksunädal täitis igati oma eesmärgi.

Lõuna-Läänemaa II Jooksunädalal jooksid:

Kerlin Rüütel, Ketely Alpius, Emily Alpius, Marleen Lend, Mairold Lend, Kaarel Tšekenjuk, Johanna Tšekenjuk, Susanna Elisabeth Laidna, Kristjan Kolotšev, Elisabeth Caroly Kelder, Arthur Kelder, Liset Kurnim, Henry Kurnim, Helena Caroly Kukispuu, Sten Andre Kukispuu, Luisa Reeps, Romet Tšorni, Raiko Tšorni, Viktoria Elisabeth Kepp, Kertu Kärp, Karl-Markus Kärp, Oliver Viil ja Arabella Viil.

Tublid emad jooksurajal olid:

Keelika Piht, Sölvi Männik, Marge Kelder, Ülle Türner, Reelika Bormann ja Maris Altmann.