Möödunud spordinädal kujunes Pärnumaal talialade keskseks

Jõulumäel selgusid maakonna esisuusatajad

Kolmapäeval toimusid Jõulumäel maakonna meistrivõistlused murdmaasuusatamises klassikalises tehnikas. Suusapeost sai osa üle poolesaja harrastaja. Mõne soojakraadiga, kunstlumeringil kulgenud meeste kümne kilomeetri ühisstardist antud jõuproovi võitis mäekõrguse eduga koduradadel võistelnud Mikk Jakobson (SK Jõulu), aeg 31.34. Teiseks platseerus võitja klubikaaslane Päär Suursild, kolmandaks tugeva jooksumehena tuntud Rait Mänd (Anu jooksutrennid), ajad vastavalt 34.22,2 ja 35.11,3. 35aastaste naisveteranide arvestuses finišeeris 26.58,9ga võitjana Pärnu spordikooli juht Maarja Tammai. Ülevaatliku uudise ja tulemustega saab tutvuda siin.

Maakonna jäähokiliigas algavad peatselt poolfinaalid

Esimest hooaega toimuvas Pärnumaa jäähokiliigas jõutakse peagi poolfinaalideni. Enne seda peeti suvepealinnas Pärnu Piraatide ja Lelle vaheline mäng, millest väljus seisuga 6:3 võitjana Pärnu. Enne märtsi esimesel nädalavahetusel algavaid poolfinaale tuleb maha pidada ka Pärnu hokiklubi ja Viljandi mäng.

„Finaali pääsemise nimel lähevad kokku alagrupiturniiri esimene ja neljas ning teine-kolmas,“ rääkis liiga eestvedaja Rivo Rehe, kelle sõnutsi on paarideks väga suure tõenäosusega Viljandi ja Piraadid ning Lelle ja Pärnu hokiklubi esindused.

Pärnu võrkpalliklubi kindlustas koha finaalturniiril

Balti liigas palliv Pärnu VK läks kodusaalis kahel korral vastamisi lätlaste Jēkabpilsi Lušiga, keda mõlemas mängus võideti. Avamängu lõpuks vaatas tabloolt vastu 3:1, teisel korral jagus põnevust rohkem, seisuks 3:2. Säravad etteasted tagasid kodumeeskonnale koha sel nädalal Tartus algavale finaalturniirile. Poolfinaalis minnakse vastamisi TalTechiga, teiseks paariks on Tartu Bigbank ja Gargždai Amber-Arlanga Leedust.

Kettagolfarid võtsid mõõtu Jõulumäel

Talvine disc golf’i paradiis võõrustas taas lennukettaspordi harrastajaid, kes pidasid maha lahingu DG Academy talvesarja arvestuses. Spordipäevast sai osa ligemale 90 eri tasemega harrastajat, kelles enam kui pooled lõid kaasa edasijõudnute grupis. Poodiumile tõusid Kristjan Reinaru, Mats-Eerik Tõhk ja Werner Grün.

Alanud spordinädal toob aastapäeva suusamatka, motokrossi jääraja võistluse ning Pärnumaa talvised meistrivõistlused disc golf’is. Paikuse korvpalliliigas jõutakse play-off’ideni.

Pärnumaa spordiliit on maakonna spordi katuseorganisatsioon, mis muu hulgas levitab kohalikku spordiinfot. Kogu teave maakonnas toimuvate ürituste kohta on leitav siin.

Vahur Mäe

SoundVoice OÜ