Pärnu Sadama kossutiim võõrustas spordi Mekas tulevasi pallivõlureid

Reedel korraldas Pärnu Sadama korvpallimeeskond suvepealinna spordihallis lastele korvpallipäeva, millest sai osa sadakond maakonna algkoolinoort.

Esimesest kolmanda klassi õpilastele suunatud spordipäev organiseeriti eesmärgiga noortele korvpallivõlusid näidata, et neid regulaarselt treeningutele meelitada. Lapsed said mängida ja sportida kuulsa korvpallisatsi liikmete ja treeneritega, põnevat tegevust jagus tundideks. Iga laps lahkus platsilt korvpalliliidult kingiks saadud isikliku korvpalliga, julgemad küsisid mälestuseks tuntud korvpallurite autogrammidki.

Pärnu spordikooli ridades maakonnas koolisporti edendav, projekti üks eestvedaja Ene Saagpakk märkis, et üritus jättis mõnusa mängulise emotsiooni. „Alati ei pea võistlema – see on asi, mida korraldajatena soovisime lastele öelda. Ühtekokku sai päevast rõõmu tunda sadakond last, kohal oli 16 tiimi“ rõõmustas Saagpakk, kelle sõnutsi saatis mõnd noorte punti fännikoorgi. „Are kool tuli omadele terve klassiga kaasa elama,“ tunnustas organisaator.

Mida tulevikulootused spordi Mekas teha said? „Tutvustasime korvpalliga seotud erinevaid tegevusi: spordihall oli jagatud nii-öelda pesadeks, kus igas oli ette nähtud oma mäng,“ jutustas Saagpakk, täpsustades, et lapsed pidi näiteks joonistama kõige ägedamat korvpalli või tegema sööduharjutusi.

Saagpaku sõnutsi käis spordipäeva korraldamise idee välja Pärnu Sadama mänedžer Johan Kärp.

„Mina haigestumise tõttu paraku platsi ääres viibida ei saanudki, ent õpetajatelt saadud tagasiside on olnud väga positiivne,“ rääkis Kärp, kelle sõnul olevat lastele eriti hästi peale läinud kohalike korvpallitippude kaasa löömine.

Edaspidi plaanivad korvpallurid taoliste näidispäevade korraldamist jätkata, vastasel juhul ei tulevat enam piisavalt järelkasvu. „Tänapäeval enam nii ei saa, et saadad noortele kutse ja saal on puupüsti täis. Kõik spordialad peavad noorte ekraani tagant eemale saamiseks vaeva nägema,“ rääkis korvpallijuht, öeldes, et Pärnu Sadama tiim on järgmiseks viieks aastaks teinud endale noortele suunatud tegevuste osas konkreetse plaani.

„Eriline tänu kuulub Ene Saagpakule – suure töö tegijale, kes idee üles korjas ja teoks aitas teha. Selliseid projekte peakski koostöös vedama“, kiitis Kärp. Lisaks Saagpakule ja Pärnu Sadama tiimile pingutasid päeva kordamineku nimel abimehed korvpalliklubidest Paulus ja Pärnu, korvpalliliidust ja spordihallist.

Vahur Mäe

SoundVoice OÜ