Pärnumaa kiireima maanteejooksja au pälvisid Franko Reinhold ja Anu Piiroja

Nädalavahetusel üle 2000 inimese liikuma pannud kahe silla jooksu raames selgusid ka Pärnumaa meistrid 10 km maanteejooksus.

2001. aastal Jüri Jaansoni ja ta mõttekaaslaste poolt ellu kutsutud menukas liikumisüritus kasvas teisel aastal peale koroonaperioodi mitmesaja osaleja võrra, seejuures ületas jooksul osalejate arv taas sümboolse 1000 piiri. Jooksu kroonis tipptegijategi seltskond, kes jagasid omavahel muu hulgas riigi maanteejooksu meistrimedalid. Juba mitmendat aastat krooniti maakonnagi parimad välejalad: koostöös Pärnumaa spordiliiduga selgitati Pärnumaa tšempionid.

Meeste seas viis meistrikulla 33.21ga koju üldarvestuses 15. kohaga lõpetanud Franko Reinhold (UP Sport), kellele järgnesid 34.07ga Karl Mäe (SK Altius) ja Rait Mänd (Telia SK). Naiste seas pälvis 42.54ga kulla Täve Pedaja Marjaliisa Umbi (Anu jooksutrennid, aeg 45.27) ja Triin Mägeri (Anu jooksutrennid, 46.43) ees.

Alla 23aastaste meeste (U23) arvestuses viis võidu 38.27ga Pärnu aerutamisklubisse Kevin Poljans. Talle järgnesid Patrick Lepik ja Markus Riis, ajad vastavalt 39.44 ja 41.57. Sama vanade neidude seas ei leidunud vastast Naomi Toomenurmele (SK Altius, 40.07). Teiseks-kolmandaks platseerusid Kertrud Koni (Pereauto sõprade klubi) ja Maarja-Helena Veskimägi, ajad vastavalt 46.04 ja 49.44.

Meesveteranide (M40) rivaliteedist väljus võitjana SK Altiuse esindaja Martin Tarkpea, kes sai kirja 36.16. Hõbeda pälvis Avo Taats (Anu jooksutrennid) 36.42 ja pronksi Allan Jaakson (Anu jooksutrennid) 38.43ga.

Sama vanade naiste seas vallutas poodiumi Anu jooksutrennide esindus: meistriks krooniti 39.52ga grupi juhendaja Anu Piiroja, kellele järgnesid Mirtti Verbitskas 41.58 ja Kätlin Maiste 44.36ga.

Vahur Mäe