Pärnumaa spordiajaloo päev keskendus tänavu rattaspordile

Sõbrapäeval, 14. veebruaril Pärnu Eakate Avahoolduskeskuses toimunud Pärnumaa 22. spordiajaloo päeval meenutati lahkunud sporditegijaid ning maakonna kirevat spordilugu.

Tänavune spordiajaloo päev keskendus rattaspordile ning ala arendamisega seotud tegijatele. Nii kogunesid huvilistega vestlema omaaegsed ning praegused rattaspordi tunnustatud tegijad, kelle seas olid Märt Mere, Kaido Juurik, Toivo Kiirats, Runo Ruubel, Ants Jeret ja Tanel Kangerti ning Rein Taaramäe esimene treener Jalgrattaklubi Viko päevilt – Erich Perner.

Lisaks tähistati omal ajal laskespordiga tegelenud ning Pärnus kauaaegse matkajuhina tegutsenud Henno Sepa (Sepp) 95. juubelit. Kõrges eas vanahärra oli ka ise hoos, sest esitas teda õnnitlema tulnuile hoogsaid akordioniviise. Samas mälestati eelmisel aastal meie seast lahkunud sporditegijaid.

Pärnumaa Spordiveteranide Koondise eestvedaja Peeter Orav (vasakult), rattatreener Erich Perner ning ajaloopäeva üks korraldajatest, Priit Neeme (Foto: Urmas Saard)

Ürituse üks korraldajatest, spordiajaloo huviline kergejõustikukohtunik Priit Neeme märkis, et igal aastal valitakse välja eraldi teema. Kuna rattasport on Pärnumaale läbi aegade kuulsust toonud, siis oli tänavune teema valik lihtne. Varasemalt on spordiajaloo teemapäevi vedanud nüüdseks meie seast lahkunud Vambola Remmel, Aksel Laul ning Karl Köösel. Viimasel kümnel aastal on sündmust vaheldumisi vedanud nii Helle Artel, Heldor Käärats kui ka Neeme ise.

Alati on spordisõpru üllatatud tuntud sportlaste kohale kutsumisega. Nii on huvilistele enda sportlasteest käinud rääkimas kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter, jalgpallur Raio Piiroja, olümpiamedalistid Jüri Jaanson ja Tõnu Endrekson ning male rahvusvaheline suurmeister Kaido Külaots.

Vaata ka Urmas Saardi lugu ja pildigaleriid (www.kylauudised.ee).