Pärnumaa sportlikuim: perekond Kaljur Saardest

Pidades tähtsaks perekonna rolli liikumisharjumuste kujundamisel, tunnustab Eesti Olümpiakomitee (EOK) igast maakonnast ühte tublit perekonda. Pärnumaalt pälvib sportliku tähelepanu Saarde vallas elav perekond Kaljur.

Kuna EOK peab peresporti üheks eelisarendatavaks valdkonnaks, on aastaid koostöös maakondade spordiliitudega perede rollile liikumisharrastuse edendamisel tähelepanu pööratud. Iga maakond on välja valinud nende arvates parimad eeskujud ning EOK koostöös partneritega võtab südameasjaks valitute premeerimise. Tänavu pälvisid auhinnasaajad tasuta perepileti rahvusvahelisele ratsaspordivõistlusele Tallinn International Horse Show, millele lisandus ööbimine Hilton Tallinn Park hotellis.

Pärnumaalt pälvis tunnustuse perekond Kaljur: vanemad Maido ja Mari-Liis ning lapsed Markus (12), Laura-Liis (10), Liis-Marie (8), Maria (6), Romet (3) ning Robin (3) on usinad rahvaspordisündmustel osalejad. Isa ja ema on läbinud kõige muu seas 24-tunniseid rogainegi ning lapsed on tublid jooksjad ja orienteerujaid. Kuna Kaljurid on pärit Harjumaalt Nissist, peetakse au sees kunagise kodukoha märgisündmusel, Nissi valla rahvajooksul, osalemist. Ligi kuus aastat Pärnumaal elanud pereliikmed naudivad aga uuegi kodukoha spordielu – traditsiooniliselt osaletakse kolme koolimaja jooksul, Kilingi-Nõmme triatlonil jt sündmustel.

Postituse illustratsioon: www.123RF.com