Spordinädal püstitas Eestis rekordeid

Viiendat aastat tähistatud üleeuroopaline Spordinädalal püstitas Eesti tipptulemuse – kaheksa päeva jooksul korraldati terves Eestis 1182 liikumissündmust ja registreeriti koguni 193 840 osaluskorda.

Eesti Olümpiakomitee liikumisharrastuse juht Peeter Lusmägi hinnangul on sündmuste ja osalemiskordade arvud muljetavaldavad. “Täna kokkuvõtteid tehes võime tõdeda, et viies spordinädal võeti eestimaalaste ja Eesti organisatsioonide poolt soojalt vastu ning seda oodati juba pikisilmi. Sündmuste arvu osas oleme teiste Euroopa Liidu liikmesriikidega võrreldes esireas ning liikumishuvilised leidsid kindlasti endale spordinädala raames sobiva tegevuse. Käesoleval aastal oli hüüdlauseks „Aeg liikuda“ ning loodan, et andsime positiivse impulsi ka neile kaasmaalastele, kes korrapäraselt liikumisharrastusega veel ei tegele,“ ütles Lusmägi.

EOK poolt läbiviidud kehalise aktiivsuse uuringute kohaselt ei saa piisavat kehalist koormust pea pool täiskasvanud elanikkonnast. „Meil on selge eesmärk – jõuda aastaks 2030 põhjamaadega samale tasemele, kus on aktiivseid liikujaid 70% täiskasvanutest. Olen veendunud, et iga-aastane spordinädal aitab selle eesmärgi saavutamisele kaasa ning süstib liikumispisikut meile kõigile,“ lausus Lusmägi.

Suurima panuse Spordinädala sõnumi levitamisel Eestis andsid üldhariduskoolid ja lasteaiad, kelle initsiatiivil sai teoks koguni 908 sündmust. Spordiklubid pakkusid inimestele täiendavaid liikumisvõimalusi 186 ning tööandjad 88 korral. Ühtekokku registreeriti spordinädalal Eestis 193 840osaluskorda, mis teeb sellest suurima liikumist ja tervislikke eluviise propageeriva sündmuse Eestis.

Spordinädala eesmärk on pakkuda võimalikult paljudele eestimaalastele liikumisega seotud positiivseid elamusi ja kogemusi. Spordinädal 2019 patroonid, liikuma innustajad ja eeskujud olid ettevõtja ja kulturist Ott Kiivikas, ettevõtja ja olümpiapronks Allar Levandi, laulja Tanja Mihhailova, näitleja Tõnis Niinemets, treener Sandra Raju, tippjuht Kai Realo ja jalgpallur Konstantin Vassiljev, kes edastasid liikumise olulisust kandvaid sõnumeid ning väisasid erinevaid üritusi. Rohkem infot leiab aadressil www.spordinadal.ee.

Põnevat ja kasulikku infot liikumisharrastuse kohta leiab aastaringselt EOK portaalist www.liigume.ee ja Facebooki lehelt www.facebook.com/eestimaaliigub.

Eestis korraldab Spordinädalat Eesti Olümpiakomitee koostöös Ühendusega Sport Kõigile. Spordinädala korraldamist toetavad Erasmus+ programm, Kultuuriministeerium ning Coop Eesti.

Lisainfo:

Peeter Lusmägi