“Miks ja kuidas taastuda, et eesmärgipäraselt sportida?”

22.11.2022 kell 18:00 toimub e-loeng:

“Miks ja kuidas taastuda, et eesmärgipäraselt sportida?”

Taastumine on midagi, mis kipub eesmärkide ja nende suunas treenimise taustal ununema. Olgu tegemist hea tervise ja vormi nimel liikumisega, rahva- või võistlusspordiga – igal juhul tuleb kehale taastumiseks aega anda. Kuidas aga planeerida treeninguid nii, et piisavalt taastuda jõuaks? Kuidas erinevatel hooaegadel koormust jagada, et kogu aasta tervena ja arengut nautides vastu pidada või hoopis võistlusteks tippvormi ajastada? Kas kehale tuleks aeg-ajalt täielikku puhkust anda? Kuidas käituda haigestumise või kergema vigastuse korral?

Taastumise põhitõdedest räägib Indrek Tustit.

Indrek Tustit on tunnustatud füsioterapeut ja treener, samuti endine meistrist tõkkejooksja ning sel alal 300m Eesti rekordi hoidja. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli füsioteraapia eriala ja läbinud mitmeid selle valdkonna koolitusi nii Eestis kui ka võõrsil. Aastatel 2006-2018 oli Indrek Eesti kergejõustiku koondise füsioterapeut ja abiks sportlastel Euroopa tiitlivõistlustel, maailmameistrivõistlustel ja olümpiamängudel. Ta on olnud mitmete Eesti ja välismaa tippsportlaste füsioterapeut ning treener, sh aidanud kaasa näiteks Gerd Kanteri, Magnus Kirti ja Kaia Kanepi karjäärile. Üle kümne aasta on Indrek ka loenguid andnud ja teda on neljal korral tunnustatud Eesti parima treeneri tiitliga.

Loeng toimub keskkonnas Zoom ja kestab koos küsimustega 1,5h.

Pileti saab osta Fienta kaudu (soodushind kuni 20.11).

Piletit ostma