IV Uhla-Rotiküla elamusjooks 2019

Jooksu idee sündis 2016.a. ja seda soovist jätkata Pärnu kahe staadioni jooksu traditsiooni, mille stardipaigaks oli Raeküla staadion, kuid millest Uhla – Rotiküla elamusjooksul sai finišipaik. Jooksu lähtepaigaks valiti Uulu staadion põhjusel, et see asub Raeküla staadionist mõistlikul jooksu- ja matkakaugusel ning lähte- ja finišipaika ühendab looduskaunis ja mitmepalgeline maastik. Lisaks seob Pärnu Raeküla linnaosa ja Häädemeeste valda perekond Pätside lugu, kelle pere liikmed on oluliselt mõjutanud mõlema kogukonna ja piirkonna arengut. Nii tekkiski korraldajatel soov kinkida Eesti Vabariigi 100. juubeli künnisel üks tervislik ja perekond Pätside radadel liikuv traditsioon. Kindlasti peitub jooksu omanäolisus ka nime valikul, sest nii stardi- kui finišipaigana on kasutusel ajaloolised kohanimed, mida tänasel päeval enam erinevatest registritest pole võimalik leida. Nimelt kandis Uulu kunagi just Uhla nime ja Rotikülaks kutsuti üht piirkonda Raekülast.

Aeg ja koht: 20. august 2019, start kell 12 Uulu kooli staadionilt (või remondi puhul lähedalt), finiš Pärnus Raeküla staadionil

Korraldaja: Raeküla Vanakooli keskus (MTÜ Selts Raeküla) koostöös Uulu kooli, Mereküla ja Uhlapere seltsi, Häädemeeste vallavalitsuse, Pärnumaa ja Pärnu linna spordiliidu, JK Poseidoni, mitmete sponsorite ning vabatahtlike abilistega.

Koduleht: http://www.raekylavanakool.ee/uhla-rotikula-elamusjooks/a-uhla-rotikula-elamusjooks-2019/

Elamusjooksu registreerimislehe leiad siit

Elamusjooksu juhendi PDF formaadis leiad siit

Registreerimislingi leiad siit