fbpx
Kommentaarid puuduvad

Pärnumaa Spordiliit tegi kaasa selle aastasel “Kaitse end ja aita teist” ohutusalases projektis

Pärnumaa Spordiliit tegi kaasa selle aastasel “Kaitse end ja aita teist” (lühendatult KEAT) ohutusalases projektis, mille eesmärk on anda 6. klasside õpilastele põhikooli riikliku õppekava läbiva teema „Tervis ja ohutus“ alusel eluks vajalikke ohutusalaseid teadmisi ja oskusi.

Pärnumaa Arenduskeskuse maakondliku rahvatervise ja siseturvalisusega seotud tegevuste juht Merle Einola pakkus Spordiliidule võimalust viia KEAT päeval läbi üks liikumisega seotud teadmiste punktidest. Seal pakkusime võimalust lastel tutvuda vehklemise spordialaga, viies läbi 45 minuti jooksul erinevaid treeningu harjutusi. Valisime vehklemise eesmärgiga propageerida ja taaselustada sügisest treeningud Pärnumaal ja selleks kaasasime ka Pärnu Vehklemisklubi SMV eestvedaja Vaabo Kalbuse. Lastele tutvustati ja räägiti natukene ka vehklemise ajaloost Pärnumaal.

Kümmekond aastat tagasi sai KEAT võistluspäev alguse Jõgevamaalt ja tänaseks on projekt jõudnud igasse Eesti maakonda. Pärnumaal on ohutusalast koolitust ja ohutuslaagrit läbi viidud aastast 2007. Siin on aastate jooksul saanud väärt tarkuse ja oskuse ligi 6500 noort, kellest osad juba kooligi ammu lõpetanud.

Projekti eestvedajaks on Päästeamet, koos abilistega Politsei- ja Piirivalveametist, Eesti Punasest Ristist, Maanteeametist, Elektrilevist ja Kaitseliidust. Ka Pärnu Tre raadio tegi päeva vältel otselülitusi. Samuti on ka hulgaliselt erinevaid toetajaid. See aasta pika päeva kestel oli võistlustules 21 erinevate koolide meeskonda.

Lisainfo:

Kaisa Kirikal

info@psl.ee

Kommenteeri