Selgusid Pärnumaa tänavuse spordiaasta parimad

Vahur Mäe, toimetaja

Selgunud on Pärnumaa aasta parimad sportlased, treenerid ja taustajõud. 2016. aasta edukaimaks võistkonnaks kuulutati eeldatult sõudmise paarisaerulise neljapaadi koosseis, parimaks meheks Tanel Kangert ning naiseks Liina Laasma.

Tänavuse Eesti spordiaasta uhkeim tulemus pärineb sõudjatelt Kaspar Taimsoolt, Tõnu Endreksonilt, Allar Rajalt ja Andrei Jämsält, kelle Rios võidetud pronksmedal kaalub kõrge kaarega üle kõik muu sel aastal saavutatu. Nii polnud ka Pärnumaal keeruline otsustada, et lõviosas pärnakaist moodustatud neljapaat on Aasta võistkond ning nende treener, põline räämalane, Matti Killing aasta parim juhendaja.

Aasta meessportlase tiitel kuulub Vändrast pärit jalgratturile Tanel Kangertile, kes oli olümpiamängudel grupisõidus 9-s ning näitas head minekut Põhja-Itaalias toimunud Giro del Trentino velotuuril, mille lõpetas üldarvestuses 2. kohaga.

Aasta parimaks naiseks krooniti peale vigastuspausi taas tubli hooaja teinud Tõstamaal sportlaskarjääri alustanud Liina Laasma, kelle tänavusele auhinnakontole jääb Eesti rekordi uuendamine (63,65) ning Teemantliiga etapi võitmine.

Aasta noorsportlased (sündinud 1998 ja hiljem) on purjetaja Keith Luur ning aerutaja Anette Baum. Parimaks juuniorsportlaseks (sündinud 1994-1997) peeti rahvusvahelisele tasemele jõudnud kanuuaerutajat Joosep Karlsonit. Mõlemad noored atleedid harjutavad Pärnu Kalevi Aerutajate Klubis treener Tiina Hodakovi käe all.

Aasta spordiveteranid on korvpallur Mait Käbin ning välitingimustes õhupüssist laskmise harrastaja (Field Target-i distsipliin) Heli Jalakas.

Aasta invasportlasena märgiti ära OK Westi orienteeruja Vaiko Vare ning tehnikasportlaseks kuulutati noor motomees Kevin Saar.

Aasta pallimänguvõistkonnana tunnustatakse Saja Liiga ning Eesti karikavõistlused võitnud ja riigi esivõistlustel hõbemedali lunastanud Pärnu Võrkpalliklubi meeskond.

Aasta noortetreeneri au pälvis võrkpallureid juhendav Toomas Jasmin. 2016. aasta spordisündmuse tiitliga pärjati suvine suusavõistlus Jõulumäe Suvesprint ning sporditoetajatena märgiti ära rannajalgpallureid tugiv OÜ ValiceCar ning AS Reiden.

Parimate preemiad antakse üle spordiaasta pidulikul lõpetamisel „Tähesära“ 17. detsembril Strandis.

Uudises on kasutatud Eesti Olümpiakomitee fotomaterjali.