fbpx
Kommentaarid puuduvad

Liikumisaasta info vol6: Rattad alla, kiiver pähe!

Juunis kutsub liikumisaasta panema rattaid alla ja kiivrit pähe, et nautida liikumist jalgrattal ja rulluiskudel. Selleks pakub Liikumisaasta meeskond koos partneritega eelkõige algajatele mõeldud tasuta rulluisu- ja maastikurattatreeninguid ning viime läbi koolitusi pumptrack radadel üle Eesti.

Rulluisumaailma tutvustavad juunis toimuvatel tasuta koolitustel ja treeningutel Rullibussi eestvedajad, Rakvere Bont rulliklubi ning Rulluisukool. Algtaseme treeningutel saab ülevaate rulluisutamise põhitõdedest, pannakse alus õige tehnika omandamisele, õpitakse erinevaid pidurdumisviise, pöördeid ja muid vajalikke oskusi, et rulluiske turvaliselt ja meeldivalt valitseda. Edasijõudnud rullitajad saavad nautida ühisveeremist ning sportlikke ühistreeninguid.

Pumptrack rada ühendab endas mängu- ning spordiväljaku. Rada sobib kasutamiseks kõikidele, olenemata vanusest või oskustasemest. Tasuta koolitustel räägivad Eesti oma ala parimad noortele ja vanematele pumptrackist üldiselt, raja ohutusest ja reeglitest ning kaitsevahendite vajalikkusest. Ühtlasi vaadatakse praktilises osas üle varustus ja sõidutehnika ning sõitjatele jagatakse personaalselt näpunäiteid. Loomulikult ei puudu ka erinevate trikkide proovimised ja omavahelised mõõduvõtmised.

Rattasõit maastikul sobib kõigile huvilistele, kel vähegi laiema rehviga ratas (maastikuratas) ja pähe panemiseks kiiver. Koolitustel tutvustatakse maastikurattasõidu eripärasid ning õpitakse, kuidas liikuda maastikul osavamalt, paremini, kiiremini ja seda kõike võimalikult ohutult. Praktiliste ülesannete läbi õpetavad oma ala spetsialistid, milline on hea sõiduasend, kuidas rattal püsti jääda ja kuidas võimalikult efektiivselt erinevaid elemente ületada. Juttu tuleb ka sõiduvarustusest.

Kogu  tasuta treeningute kava on üleval liikumisaasta veebilehel.

Maikuuga lõppes ka liikumisaasta koolide väljakutse „Vunki juurde“, millest võttis osa 59 kooli üle Eesti. Kolme kuu jooksul said koolipered jäädvustada liikumispause ja muid aktiivseid tegevusi, mis pakkusid liikumisrõõmu, ning jagada seda teistega. Osalejate vahel loosisime välja ka auhindu ning võitjateks osutusid: Lindi Lasteaed-Algkool, Vaimastvere kool, Rõuge põhikool, Audru kool, Gaia kool, Tartu Hansa kool, Viljandi Kaare kool, Eht Humanitaargümnaasium, Iisaku gümnaasium, Randvere kool ja Vormsi lasteaed-põhikool.


Janne Tomberg

Liikumisaasta projektijuht

SA Liikumisharrastuse kompetentsikeskus
+372 513 0413

janne@liigume.ee

Kommenteeri