Eestimaa Spordiliit Jõud tähistab 75. aastapäeva

Eestimaa Spordiliit Jõud loomisest möödub 15. detsembril 75 aastat. Laupäeval, 11.detsembril Tallinnas toimuval aastapäeva tähistamisel tehakse tagasivaade, räägitakse eesseisvatest väljakutsetest ning tunnustatakse Aasta tegijaid.

Aastapäeva tähistamisele on kutsutud olümpiavõitjad Jaan Talts ja Jaak Uudmäe, kultuuriminister Tiit Terik, Eesti Olümpiakomitee asepresidendid Erich Teigamägi ja Toomas Tõnise, Eesti spordisüsteemi juhtfiguurid. Üritusel osalevad kõikide maakondade spordiliitude tegevjuhid ning maakondade spordi valdkonna särainimesed.

15.detsembril 1946.aastal asutatud vabatahtlik spordiselts “Jõud”  ja nüüdseks nime Eestimaa Spordiliit Jõud kandev spordiliit saab käesoleval jõulukuul seitsmekümne viie aastaseks. See on piisavalt pikk aeg, et hinnata ühe spordiorganisatsiooni tegevus elujõuliseks ja arenemisvõimeliseks.
Eestimaa Spordiliit Jõud on üle-eestiline sporti arendav ja traditsioonidest lähtuvat spordikorraldust edendav spordiliit, mis on katusorganisatsiooniks kõigile 15-le maakonna spordiliidule.

Kolmveerandsada aastat Jõudi spordielu on tähendanud kohanemist ühiskondlike muutustega ja paindlikku arengut erinevates ajastutes. Nii on Jõud kinnistanud endale unikaalse koha Eesti spordimaastikul ja kogu maaelu korralduses laiemalt. Kõikide nende aastate jooksul on Jõud pakkunud palju positiivseid emotsioone erineval tasemel ja taustaga Eestimaa  spordiinimestele.
L´Embitu hotellis toimuval pidulikul üritusel antakse välja arvult viies Elutöö auhind. Eelnevad auhinnad on pälvinud olümpiavõitjad Jaan Talts, Jaak Uudmäe, Jõudi pikaajaline juht Ants Saar ja Pärnumaa spordielu eestvedaja Kaiu Kustasson.

Ajalugu
15.detsember    1946     Asutati vabatahtlik spordiselts “Jõud”
7.mai 1951 VS “Jõud” reorganiseeriti vabatahtlikuks spordiühinguks “Kolhoosnik”
31.august 1956 Moodustati taas spordiühing “Jõud”
25.aprill 1987 “Jõud” ühendati “Kaleviga”.
11.juuli 1990 Moodustati Eesti Maaspordi Liit “Jõud”, spordiühingu “Jõud” õigusjärglane
21.märts 2007 Üldkogu otsusega valiti organisatsiooni uueks nimeks Eestimaa Spordiliit Jõud