Jooksusõbrad austasid veterane, Pärnu Sadam murdis taaskord korvpallihiiu

Möödunud spordinädalast jäi kohalikul pinnal kõlama traditsiooniline Sinilillejooks, millest osavõtjad austasid Eesti ja Ukraina sõjaveterane. Korvpallifännidele andsid tiivad Pärnu Sadama korvpallurid, kes jõudsid Eesti-Läti ühisliiga finaalturniirile.

Iga-aastase Anname Au kampaania raames veterane meeles pidava jooksuga koguti asjaosaliste toetuseks 200 eurot, mis kanti MTÜ Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingu arvelduskontole.

Meestest silkas 3,2 kilomeetri pikkuse, keskraamatukogu lähedal ja Vallikääru piirkonnas kulgenud raja kõige nobedamalt läbi kohalik jooksumees Martin Tarkpea, saades ajaks 10.24,4. Lõviosa distantsist pärnakaga sammu pidanud omaaegne jooksutipp, üha paremasse vormi tõusev Viljar Vallimäe sai teisena kirja 10.29,8 ning tema järel kolmandana Indrek Oja Anu jooksutrennidest 10.49,1.

Naistest ei leidunud vastast pealinna jooksjale Kadiliis Kuivale, kes sai ajaks 11.38,9. Mirtti Verbitskas (Anu jooksutrennid) finišeeris 12.40,8 ja nooruke Viola Hambidge 12.56,7ga.

Ligemale 100 jooksusõbra seas leidus ka eri vanuses lapsigi, kes lustisid suure stardi eel Vaasa pargis väikesel jooksuringil.

Päeva varem joosti veteranide auks Tartus, eeloleval nädalavahetusel antakse jooksude stardid Narvas ja Tallinnaski.

Finišiprotokolliga saab tutvuda siin.

Kossumehed tõid spordihalli puupüsti fänne täis

Lisaks jooksusõpradele langes rambivalgus korvpallifännidelegi, kes elasid Pärnu spordihallis maruliselt kaasa Pärnu Sadama kossumeeskonna võidule legendaarse Kalev Cramo üle.

Eesti-Läti ühisliigas kõrget taset näitav Pärnumaa spordi au ja uhkusena tuntud tiim näitas juba märtsi lõpus võõrsil avalahingut võites, et üksi konkurent pole nende jaoks alistamatu. Suure mängu ootuses koduhalli kogunenud ligemale tuhandepealine publik ei pidanud pettuma, sest lõpuvileks särasid tablool numbrid 76:57.

Finaalturniir peetakse eesootaval nädalavahetusel Riias, kus Pärnu läheb vastamisi Viimsi korvpalliklubiga.

Pärnumaa spordiliit on maakonna spordi katuseorganisatsioon, mis muu hulgas levitab kohalikku spordiinfot. Kogu teave maakonnas toimuvate ürituste kohta on leitav siin.

Vahur Mäe

SoundVoice OÜ