Jõulumäel selgitati maakonna parimad lennukettaspordis

Pärnumaa tervisespordi Mekas Jõulumäel selgitati juba mitmendat aastat maakonna meistrid disc golf’is.

Maakonna spordiliidu kinnitatud esivõistluste statuut lubab osaleda Pärnumaal elavatel, töötavatel või õppivatel mängijatel või siinsete spordiklubide liikmetel.

„Osalejaid kogunes 57, kellest noorim oli 12- ja vanim 69aastane,“ rääkis jõuproovi peakorraldaja Margo Peters, kelle sõnutsi mängiti esimest ringi kollasel ehk PRO, teist punasel rajal, mis raskusastmelt olevat kollasest veidi kergem.

Avatud divisjonis murdsid omavahel piike Even Lauter ja Tarvo Tats: kord oli peal üks, seejärel teine. Tats haaras taas liidriohjad 15. ringil, ega lasknud seejärel enam edu käest: meistritiitli tagas talle tulemus -8 alla par’i Lauteri -6 alla par’i vastu. Pronksmedalist selgus ümbermängimise tulemusel, mis tõi edu Madis Pallasele, kes edestas kohalikku noormeest Marthen Tasalaini.

Naiste seas pani paremuse maksma Marie Kielas (+11 üle par’i), teiseks platseerus Kelly Ehavee (+25 üle par’i).

40+ vanuserühma seeniorite arvestuses võidutses mitmekordne Eesti meister Raimo Kimmel (-6 alla par’i), järgnesid Margus Luntsi ja Andrus Siim. Esmakordselt turniiri ajaloos said end proovile panna ka veteranieas tegijad, kel vanust enam kui 50 aastat. Meistriks krooniti Vahur Kapp (+23 üle par’i) Pärnumaal elava prantslase Patrick Dupuis’ ja Vaino Koorti ees.

Kuni 18aastaste noormängijate arvestuses lõi kaasa üheksa atleeti. Kuldmedali kindlustas resultaadiga -6 alla par’i Raul Reesar, kelle järgnesid Rico Kalde ja Joosep Tammann.

Harrastajate ehk MA3 divisjoni turniir kujunes Petersi sõnutsi väga kaasahaaravaks.

„Kahe ringi jooksul toimus pidevalt midagi, keegi ei saanud end kindlalt tunda. Kuldmedali pani tasku +3 viset üle par’i teinud Kermo Eller, kes edestas Egon Teesalut ja ümbermängimise tulemusel pronksi teeninud Anzelo Kupatovit,“ kirjeldas korraldaja.

Lõpuprotokolliga saab tutvuda siin.

Vahur Mäe

SoundVoice OÜ