Liikumisaasta infokiri vol11: saali liikuma ja mängima!

Novembris, kui ilmad lähevad külmemaks ja õhtud pimedamaks, on ennast palju raskem motiveerida uksest välja astuma ja õues liikuma. Seepärast aitab liikumisaasta novembris inimestel avastada enda jaoks mängu- ja liikumisrõõmu siseruumides. Koostöös alaliitudega pakume tasuta treeninguid lauatennise, squashi, padeli ja sulgpalli õppimiseks.

Novembris toimub üle 40 tasuta avatud treeningu, kus tutvustatakse algajatele sulgpalli, lauatennist, padelit ja squashi. Treeningud on mõeldud igas vanuses huvilistele, kes sooviksid alaga tutvust teha. Kogenud treenerid tutvustavad varustust ning annavad näpunäiteid, kuidas mängimisega alustada. Kuivõrd mänguplatsile mahub loetud arv inimesi, siis tuleb enamusele treeningutele registreeruda.

Reketialasid saavad harrastada ka puudega inimesed. Nii mängitakse Eestis ratastoolitennist, paralauatennist ning parasulgpalli. Liikumisaasta kutsubki lauatennist proovima ratastoolis mänguhuvilisi. Selleks sobivad mänguvõimalused leiab liikumisaasta veebilehelt.  Ülevaate kõikidest novembris toimuvatest liikumisaasta avatud treeningutest leiab liikumisaasta.ee/fookuses lehelt.

Novembri keskpaigast alates hakkavad toimuma ka liikumisaastat kokku võtvad perepäeva-formaadis üritused maakondades, mis pakuvad liikumistegevusi väikelapsest väärikani ning innustavad ning näitavad võimalusi oma kogukonnas aktiivseks vaba aja veetmiseks.

Janne Tomberg

Liikumisaasta projektijuht