Luitejooks avab Rannametsa düünidel Pärnumaa liikumishooaja

15. aprillil Rannametsa külas Häädemeeste vallas Pärnumaal toimuv Luitejooks avab kevadekuulutajana Kahe Silla klubi ning ühtlasi Pärnumaa liikumishooaja ja toob rajale üle tuhande spordisõbra.

Luitejooks on oodatud sündmuseks mitte ainult Pärnumaa, vaid paljude Eesti spordisõprade jaoks, sest tähendab kevad-suvise hooaja algust ja värsket starti. Luitemaa loodusest saadav elamus toob väikesesse Rannametsa külla rohkem kui tuhat erinevate eesmärkidega inimest, sest pakub igaühele midagi. 8,3 kilomeetrisele jooksurajale on oodata üle 600 liikuja, sama pikale ajavõtuga või ajavõtuta käimisrajale pea 200 ning Drako lastejooksule rohkem kui 300 huvilist. Unikaalsele koerte luitekrossile ja koertega käimisretkele ootavad korraldajad aga sadakond loomasõpra. Koertekross on Eestis ainulaadne võistlusjooks traditsioonilise rahvaürituse raames, kus omanik läbib oma neljajalgse sõbraga kõrvuti pingutades veidi üle viie kilomeetrise distantsi. Koerteretk on mõeldud seevastu rahulikku jalutustempot soovivatele loomaomanikele ning toimub Luitejooksuga kattuval rajal.

Luitejooksu rada pakub kauneid loodusvaateid ja mõõdukat sportlikku väljakutset igaühele – valdavalt pehmel metsaalusel pinnasel kulgev distants läbib Luitemaa looduskaitseala ning seal asuvad luited Torni- ja Tõotusemägi on Eesti kõrgeimad. Just sel põhjusel liigitub jooks elamusspordi kategooriasse.

Stardid:

10.00 Koerte luitekross (5,4 km)

11.30 Drako lastejooksud (u 400 m)

13.00 Luitejooks ja -retk (8,3 km)

13.05 Koerte luiteretk (8,3 km)

Kõikidele distantsidele saab eelregistreerida koduleheküljel 11. aprillini kell 23.59 või Pärnu Keskuse infopunktis samal päeval kella 20ni. Piiratud arv kohti on saadaval ka 15. aprillil Rannametsas, ent seda juba veidi kõrgema osalustasu eest.

Luitejooks on  Pärnu Kahe Silla Klubi kolmikürituse sarja avaetapp. Lisaks kuuluvad sarja  Jüri Jaansoni Kahe Silla jooks ja Pärnu Rannajooks. Erinevad spordiüritused koondati sarjaks eesmärgiga pakkuda osalejatele hooajaringset harjutamismotivatsiooni. Sarja läbijaid ootab sügisel Rannajooksu finišis vääriline medal.

Postituse foto: 2017. aasta koertekrossil (Anna-Liisa Kärson)