Rannamängud toimuvad 1.-2. juulil Jõulumäel

1.-2. juulil toimuvad Tahkurannas asuvas Jõulumäe Tervisespordikeskuses Rannamängud, mis kutsuvad PRIA rahastuse toel ning koostööpartnerite panusena spordiüritusest osa saama Pärnu lahe äärde jäävate omavalitsuste esindusi.

Mitusada osalejat koondavaid Rannamänge korraldava Pärnumaa Spordiliidu eesmärgiks on paikkonna eripärasid arvestava ja traditsioonilise spordisündmuse korraldamine. Tugevdamaks tegevuspaiga identiteeti, on sündmus mõeldud Pärnu Lahe Partnerluskogu piirkonnas elavatele inimestele nende aktiivse elustiili toetamiseks ning valikuvõimaluse pakkumiseks. Projekti oodatavateks mõjudeks on kohaliku kogukonna aktiveerimine, mitmekesisemate valikuvõimaluste ning tegevuste pakkumine ja piirkonna eripärade ning traditsioonide säilitamine.

Tänavused mängud korraldatakse ühisprojekti tegevuskava raames kohaliku spordiklubiga „Tahk“ koostöös. Vastavalt mängude juhendile kuuluvad programmi erinevad spordialad ja tegevused, mille raames selguvad nii individuaalsed kui ka võistkondlikud parimad. Mängude juhend on leitav siit.

Projekti baasrahastatakse Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondi (EAFRD) vahenditest läbi Eesti maaelu arengukava (MAK) 2014-2020 meetme. Ligikaudu 23% projekti maksumusest kaasfinantseeritakse Pärnumaa Spordiliidu ja kohalike omavalitsuste poolt.

1. aasta Rannamängud korraldati koostöös Varbla Spordiseltsiga Varemurru Puhkekeskuses ning sellest sai osa mitusada piirkonna elanikku.