Rannamängudel Audru osavalla tiimile vastast ei leidunud

Taasiseseisvumispäeval jagus Pärnumaal kuhjaga liikumislusti: muu hulgas toimusid 29. korda maakonna Rannamängud, kus osalesid kohalike omavalitsuste tiimid.

Jõulumäe spordi- ja liikumise Mekas peetud jõuproovil panid end proovile Lääneranna, Kihnu, Häädemeeste valla ning Audru osavalla võistkonnad kokku enam kui 170 osalejaga.

Huvilised said avara valikuga programmis võtta mõõtu pendelteatejooksus, võrkpallis, mälumängus, köieveos, orienteerumises, disc golf’is ja mitmetel kergejõustikualadel nagu kuulitõukes, kiir- ja keskmaajooksudes ning kaugushüppes. Omajagu elevust tekitas omavalitsustegelaste võistlus, millest said osa võtta vallajuhid ning volikogude liikmed, šõu-, jõu- ja ilunumbreid pakkus rannamehe ja -naise selgitamine.

„Mängude võitjaks krooniti Audru tiim, kes kindlustas esikoha pendelteatejooksus, naiste ja meeste võrkpallis, orienteerumises, juhtkonna võistluses ja kergejõustikus,“ rääkis korraldajavalla spordielu eestvedaja Aire Kallas-Maddison.

Häädemeeste näitas konkurentidele koha kätte lennukettaspordis, oli edukaim šõuvõistluses ning pani kinni köieveovõistluse.

„Traditsioonilistele aladele lisaks oli võistluskavas ka selline põnev algatus nagu labürintorienteerumine, kus tuli õigeid punkte otsida Jõulumäe esisele platsile püsti pandud labürindist,“ rääkis korraldaja, kelle sõnutsi osutus osavaimaks Audru tiimi liige Risto Kaljund.

Mida kujutas endast rannamehe ja -naise valimine?

„See oli ehk kõige vaatemängulisem, koosnedes fatbike’il ja SUP-laual kombineeritud võistlemisest: alustasid naised, andes seejärel teatepulga üle meespaarilisele,“ selgitas Kallas-Maddison, kelle sõnutsi ei suutnud keegi vastu hakata kohalikele Anneli Lihtsale ja Madis Kiinile.

Mõõduvõtul peasekretäri ametit pidanud Pärnumaa spordiliidu juhi Kaisa Kirikali sõnul läks üritus plaanipäraselt.

„Meil läks hästi, ehkki lootnuks veidi enam rahvast näha. Positiivne on see, et mängude fännid – kõigile tuttavad näod – lõid rõõmuga kaasa,“ rääkis Kirikal, kelle arvates võis osalejate arvu pärssida tihe võistluskalender, sest paljud maakonna liikumisüritused kattusid.

Tänavusi mänge vedasid Häädemeeste vallavalitsus ühes Jõulumäe tervisespordikeskuse ja Pärnumaa spordiliidu tiimiga. Järgmisel aastal võtab korralduse teatepulga üle Kihnu vald.

Jõuproovi tulemuste ja muu infoga saab tutvuda siin.

Vahur Mäe

SoundVoice OÜ