Rio medalivõit tahuti Pärnumaal graniiti

Augusti lõpus sõudjate saavutatud Rio olümpiamängude pronksmedalivõit on meestest teinud igal pool nõutud külalised. Nüüdseks on vastuvõtud ja esinemised suures osas tehtud ning ringiga Pärnumaale tagasi jõudnud sangareid tänati nüüd siinmail vägevate ja sümboolsete graniitskulptuuridega.

Vaata galeriid!

Spordiliidu tegevjuhi Kaiu Kustassoni ideest ning kiviraidur Morski poolt teostatuna kulus tulemuseni jõudmiseks pea kaks kuud, ent resultaat sai seda väärt. Taiesed anti pidulikult skulptori koduõuel meediaesindajate ja toetajate silme all paatkonnale ning nende treenerile Matti Killingule üle 19. oktoobril. Seejärel vedas osaühingu Puksiirteenused masin ligi 200 kilo kaaluvad kivirahnud vastavalt saajate soovile neile sobivasse kohta.

2016-rio-om-sangarite-skulptuurid-ants-liigus
Graniit ja sõudjad: Tõnu Endrekson (vasakult), Matti Killing, Allar Raja ja Andrei Jämsä (foto: Ants Liigus)

Kui linnakorterites elavad Kaspar Taimsoo ja Andrei Jämsä palusid oma taiesed viia noortele innustamiseks vastavalt Pärnu Sõudekeskus Kalevi ja Pärnu Sõudeklubi hoovi peale, siis majaomanikud Tõnu Endrekson ja Allar Raja paigutasid auhinnad koduõuele uhkuseks Tahkurannas ja Toris.

Õhtu jätkus piduliku koosviibimise ja spordijuttude vestmise saatel Klaara-Manni Puhke- ja Seminarikeskuses. Samas palus majaperemees Mart Ruumet olümpiameestel keskuse õuele pihlakas istuda, millega loodi Ruumeti sõnul algus niinimetatud olümpiapargile.

Pronksimeestele graniitrahnude valmistamisele panid õla alla Pärnumaa Spordiliit, Pärnumaa Omavalitsuste Liit, Klaara-Manni OÜ, Kinhor OÜ, Matogard OÜ.

Eesti paarisaeru neljapaadi pronksmedal jäi Rio olümpiamängudel riigi ainsaks medaliks. Olümpiavõitjaks krooniti Saksamaa Austraalia ja Eesti ees.

2016-rio-om-sangarid-puud-istutamas-ants-liigus
Puud istutamas: esiplaanil Klaara-Manni peremees Mart Ruumet sõudjaid juhendamas (Foto: Ants Liigus)