Selgusid spordiliidult projektitoetuse saajad

Pärnumaa Spordiliidu poolt aprillis välja kuulutatud liikumisharrastuse projektide konkursile laekus 25 taotlust, mille seast pälvis toetuse 15.

Lisafinantseeringut oma tegevuste katteks said taotleda Pärnumaale registreeritud ja maakonnas tegutsevad mittetulunduslikud spordiorganisatsioonid tingimusel, et projekt viiakse ellu Pärnumaal. Seejuures pidi taotleja omaosaluse minimaalseks määraks olema 30% projektitegevusega seotud kulude mahust. Abikõlbulikud olid noortele suunatud tegevused, spordiürituste, muuhulgas maakonna meistrivõistluste korraldamine, spordiüritustest osavõtu toetamine, teavitustegevused ning tunnustusürituste korraldamine.

9. mail toimunud spordiliidu juhatuse koosoleku otsusega toetati kokku 15 projekti, mille seast leiab maakonna mitmeid suurüritusi ning väiksemaid kogukondlikke ettevõtmisi. Rahastuse pälvisid aga teiste seas ka maakoolide spordiüritused ning suusasõprade rõõmuks Jõulumäe kunstlume tootmine.

Spordiliidu tegevjuhi Kaiu Kustassoni sõnul võinuks taotlejaid rohkemgi olla. „Lootnuks veelgi aktiivsemat osavõttu ja enam taotlejaid. Sellegipoolest saan tõdeda, et toetatud projektid on maakonnas tuntud ettevõtmised ning tugeva sisuga ja sinna panustatud toetus aitab Pärnumaa liikumisharrastuse edendamisele kaasa“, nentis Kustasson.

Vahendite jaotus sai võimalikuks tänu Kultuuriministeeriumi poolt spordiliidule liikumisharrastuse edendamiseks eraldatud sihtotstarbelisele toetusele.

Toetatud projektid

1. Rulluisukoolitused, 200 EUR (A2K Spordiklubi)
  2. Vändra 20. Rattaralli, 800 EUR (Jalgrattaklubi Viko)
  3. Jüri Jaansoni Kahe Silla jooks, 760 EUR (Pärnu Kahe Silla Klubi)