Sindi kärestikul peetud ohutuspäeva saatis suur menu

Juuni keskel toimunud ohutuspäev tõi Tori vallavalitsuse eestvedamisel kokku huvilised lähemalt ja kaugemalt.

Ohutu sportimise ja vaba aja veetmise nimel korraldatud traditsiooniline ohutuspäev tõi endise Sindi paisu, tulevase spordikeskuse asupaika kokku arvukalt turvalisuse nimel töötavaid partnereid ja palju kaasalööjaid-huvilisi.

„Projekt läks päris kenasti: ehkki keskuse avanedes oli rahvas veidi uje, läks elu käima õige pea ja meie telk oli rahvast pungil,“ rääkis Tori vallavalitsuse rahvatervise spetsilist Kairi Gustavson, kes kandis peakorraldaja rolligi.

Tema sõnutsi vuhisesid nii sõudeergomeetrid, sahisesid disc golf’i korvid ja pidevalt jagus huvilisi iga atraktsiooni juurde.

„Eriti tore oli näha, et telgis leidsid kogu aeg tegevust nii lapsed kui täiskasvanud,“ rõõmustas Gustavson.

Pärnumaa spordiliidu tegevjuhi Kaisa Kirikali sõnutsi on Tori vald panustanud ohutuspäeva korraldamisse juba aastaid, ent spordiliidu jaoks oli esimene kord, kui korraldusvankrit vedada aidati.

„Meie eesmärk on inimestele nõu anda, kuidas nad saaksid liikumisega seotud riske ennetada: selgi juhul on omad ohud, mida tuleb maandada, et aktiivne olemist nautida,“ selgitas Kirkal ohutuspäeva korraldamise mõtet, tõdedes, et sageli võib jooksmise, kõndimise või rattasõidu lõpetada mõni ebasobiv vahend või võte.

Kuidas vabaõhuüritus laabus?

„Meil vedas imeilusa ilmaga. Arvan, et rahvast jalutas läbi 500-600 kanti, mis on muljet avaldav arv,“ rääkis eestvedaja, kelle sõnul oli huvilisi sedavõrd palju, et korraldajad ei jõudnud fotomeenutusigi klõpsata.

Tegevjuhi arvates läks rahvale eriti peale sõudeergomeetritel peetud 100 meetri võistlus, ent menukad olid muudki tegevused.

„Saime peredele pakkuda nauditavaid tegevusi,“ jäi Kirikal päevaga rahule.

Ohutuspäev keskendus muu hulgas vee peal turvaliselt liiklemisele

Teiste seas tutvustasid jõe ääres oma tegevusi füsioterapeut ja liikumisnõustajad, kohal olid politsei- ja piirvalveameti esindajad, kes tuletasid meelde veekogudel ohutu käitumise reegleid, aerutamisföderatsioon tutvustas veesportimise võimalusi.

Jätkusuutlikku kalastamise teemal rääkisid vabatahtliku kalakaitse eksperdid, külas olid päästeamet, Punane Rist, kaitseliidu Pärnumaa malev ja mitmed mittetulundusühendused, teiste seas Tori piirkonna liikumisharrastuse edendamise eest hoolitsev Tori spordiklubi.

Ohutut meeleolu aitas luua tuntud ja tunnustatud Sibyl Vane, pakuti söögi- ja joogipoolistki.

Sindi paisu asemele loodud kunstkärestikust loodetakse lähiaastatel kujundada süstasõprade Meka ja veespordikeskus, ent see on juba praegu populaarne avalike ürituste korraldamise koht.

Vahur Mäe

SoundVoice OÜ