Täna startis juubelit tähistav Kahe Silla jooks

Täna startis 20 aasta juubelit pidav jooksupidu, mis ootab virtuaalses formaadis käima, jooksma ja keppidega kõndima 14. septembrini. Sel moel saab Selver Eesti linnajooksude kolmandal etapil liikuda seal, kus endale kõige rohkem meeldib – kasvõi reisil või sõpradel külas viibides.

Motiveerimaks uusi liikumisharrastajaid, lisandus tavapärasele 10 kilomeetri distantsile 5. Mõlemat saab valida kahes paketis: medaliga või medali ja särgiga. Sünnipäevale vääriliselt on kõik aksessuaarid pidulikuks disainitud. Lisaks on kavas tasuta lastejooksud (kuni 11aastased), noortejooks (10-29aastased) ja tasuta ratastoolisõit. 1. septembri hommiku seisuga oli end kirja pannud tuhatkond osalejat. „Ootame rajale 1500 spordisõpra. Registreerinute nimekirjast on näha palju uusi tulijaid, kes varem pole Kahe Silla jooksul kaasa teinud,“ rääkis ürituse peakorraldaja Vahur Mäe.

Ausa mängu reeglitel tugineva virtuaaljooksu põhimõte on lihtne: peale liikumist tuleb veebilehel esitada tõenduseks mobiilirakenduse logi või pulsikella pilt ja seejärel saab osaleja soovitud kohta temale mõeldud boonused. Iga osaleja nime juurde protokollis tekib elektrooniline diplom, mida saab mälestuseks välja printida. Rajale minnes on enesele võimalik hankida rinnanumbergi. Osalejate vahel loositakse välja rohkesti partnerite auhindu.

Iga virtuaaljooksu tasulisel distantsil osaleja annab panuse heategevusse, sest esimest korda Kahe Silla jooksu ajaloos annetatakse starditasudest osa kohaliku kogukonna hüvanguks. Kuna viimastel aastatel on veesportlaste turvalisus Pärnu jõel – Vana ja Uue silla vahel sõudjate treeningu- ja võistlusrajal – tiheda kaatriliikluse tõttu löögi alla sattunud, panustatakse tänavu suvepealinna sõudeklubide tarbeks ohutustarvikute soetamisse: projektiga hangitakse rajatähiseid ja nende kinnitustarvikuid. 6. septembril, mil Pärnus pidanuks toimuma rahvarohke jooksupidu, märgitakse sildade vahele sümboolne rada, mille stardi- ja finišipaik asub kesklinna silla kõrval vasakkaldal. Kell 12-15 mängib samas DJ.

Registreerimine virtuaaljooksudele toimub www.2silda.ee/reg/ 14. septembrini.

Üritusele panevad õla alla: Pärnu linn, Pärnumaa Omavalitsuste Liit, Kultuurkapital, Pärnu Postimees, Pärnu Tre Raadio, Vichy, Craft, Pärnu Keskus, Estonia Spa Hotels, Pereauto, Peseauto, MyFitness, Põltsamaa, Hansaprint, Arimex, Wendre, Frida Mütsid, Siidivennad, Forwardspace, MyGames, Lottemaa, Pärnu Kardikeskus.

Anni Lüll
Spordiklubi Pärnu Kahe Silla Klubi MTÜ