Tutvustame ala: frisbee ootab avastamist

Ultimate Frisbee on meeskonnamäng, mida mängitakse lendava taldrikuga. Pärnus alustas spordiala edendamist vastasutatud Ultimate Frisbee Club, mis ootab erinevas eas huvilisi laupäeviti kell 18 Paikuse spordikeskusesse treeningutele.

Uurimaks, mida spordiala endast kujutab ning miks peaks harrastamisega alustama, ajas spordiliit juttu uue klubi ühe eestvedaja, Anna Soonistega.

Miks peaks spordisõber frisbeed harrastama ning mida see pakub võrreldes teiste spordialadega­?

Ultimate Frisbee on segu mitmetest huvitavatest spordialadest, hõlmates endas nii jooksmist, hüppamist, erinevaid strateegilisi liikumisi, kaitsemängu ning ainulaadset Spirit of the Game’i, mis innustab vastaseid austama ja viisakalt käituma. Põnev on seegi, et kohtunikeks on mängijad ise ja nii isegi maailmameistrivõistlustel.

Kokkuvõttes arendab Ultimate Frisbee kindlasti füüsilisi võimeid, sealhulgas vastupidavust, jooksmist ja kiirust, hüppevõimet ning muidugi tehnilisi oskusi. Liigutused hõlmavad lendava taldriku lennutamist erinevate kätega erinevate nurkade all soovitud kohta. Lisaks füüsilisele arengule toetab Ultimate Frisbee ka loogilist ja strateegilist mõtlemist stressirohkes olukorras ning tähelepanuvõime arengut. Ultimate Frisbees on laialt levinud niinimetatud Hat turniirid, kus tiimid kombineeritakse turniirile registreerinud inimestest. Sel juhul loeb enim osavõtt ning võitmine jääb tahaplaanile. Nii luuakse uusi tutvusi ja kohtutakse põnevate inimestega. Samas peetakse mitmeid professionaalseid võistlusi, millest tuntuimad on kahtlemata MM ning ranna MM. Lõpetuseks, tegemist on spordialaga, mida saab mängida nii professionaalselt kui ajaviiteks.

Kas ala on jõukohane kõigile, sõltumata east ja sportlikust vormist?

Jah, ala on sobiv kõigile, kel on vähegi tahtmist ja soovi end liigutada. Tehnilised oskused on omandatavad palju kiiremini kui mõnel muul spordialal. Trennidesse ootame nii naisi, mehi, algajaid kui ka edasijõudnuid ning noori vanuses 16+. Ent teretulnud on seenioridki, kes peaksid sel juhul arvestama, et tehnilise alana nõuab frisbee palju jooksmist.

Kas ala harrastamiseks on vaja ka spetsiaalseid spordirajatisi või seda saab teha kus iganes?

Frisbeed saab mängida nii muruväljakul, siseruumis kui ka rannas. Eestis on ala harrastamine väljas võimalik hilise kevade, suve ning varasügise perioodil, mil temperatuur on sobilik. Ülejäänud ajal saab mängida kas spordisaalides või sisehallides.

Kui palju teadaolevalt on Pärnumaal spordiala harrastajaid?

Pärnumaal on harrastajate hulk üsna väike ning sellest on tingitud ka meie tegevus. Soovime, et spordiala pärnakate seas pisut rohkem tuntust koguks ning ehk paari aasta pärast oleksime suutelised võistlema Tallinnas ning Tartus. Ent miks mitte minna ka mõnele välismaa turniirile.

Tulge kindlasti trenni! Need toimuvad laupäeviti algusega kell 18.00 Paikuse spordikeskuses. Kui teil tekkis täiendavaid küsimusi või soovite oma tulekust teada anda, siis võite julgelt helistada telefonil 53012306. Lisaks ühinege ka meie Facebooki grupiga ning lehega Pärnu Ultimate Frisbee.