Uudne koolinoorte rannaspordipäev toob „Düünile“ ligemale pool tuhat last

Reedel on Pärnu keskranna uuendatud spordiareenil „Düün“ kavas maakonna koolide rannaspordipäev.

Ehkki „Düün“ pole veel täielikult avatud – praegu käib seal kibekiire töö viimaste detailide lihvimisel – saab platsil juba liikumisüritusi võõrustada ja üks esimesi neist – Pärnumaa koolinoortele suunatu liikumispäev – toob sadu huvilisi kohale juba 2. juunil.

Väravad avatakse kell 10, üritusele on oodatud 4.-6. klassi õpilased. Pärnumaa spordiliidu ja mitme partneri poolt veetavas programmis on viis erinevat spordiala, millest kuni 30 osalejaga tiimid – näiteks klassid – saavad valida kolm. Iga alaga saab juhendajate näpunäidete järgi tegutsedes tutvust teha 45 minutit, seejärel suundutakse järgmise väljavalitu juurde. Proovida saab rannatennist, jalgpalli, üha menukamaks muutuvat tänavasporti ehk kalisteenikat ja veespordialasid nagu aerusurf ja skimlauatamine.

Kuidas tavapärasest erineva liikumispäeva korraldamise idee sündis?

„Mõte tuli mullu sügisel, mil pidasime maakonna liikumisharrastuse komisjoni liikmetega nõu,“ rääkis peakorraldaja, spordiliidu tegevjuht Kaisa Kirikal, kelle sõnutsi pälvis idee koheselt poolehoiu.

Eestvedaja selgitas, et Pärnu kui rannalinna võimalusi tuleb maksimaalselt ära kasutada ja sestap kavandab spordiliitki oma tegevuste sihiku vastavalt keskkonnale.

„Rannal liikumine ja sportimine annab lastele eheda võimaluse, seda enam, et paljud pole varem neid alasid proovinudki,“ märkis Kirikal, kes hindab osalejaskonna suuruseks ligemale 600 last üle maakonna.

„Eriti tahame näidata, et klassid saavad ühiselt liikuda ning tunnustatud juhendajate käe all nii mõndagi selgemaks,“ valgustas spordijuht, lootes uuenduslikust üritusest menu.

Praeguseks on osalejad registreerinud Audru, Raeküla ja Tammsaare kool, Pärnu Rääma ja Pärnu Ülejõe põhikool ning Jõõpre kool.

Vahur Mäe