Uus tulija: kogupere liikumispäev ootab sel laupäeval Jõulumäele tiimidega lustima

Laupäeval, 10. septembril on huvilised üle Pärnumaa ja kaugemaltki oodatud Jõulumäele, et üheskoos veeta mändide ja luidete vahel tervele perele mõeldud liikumist täis päev.

Maakonna liikumisharrastuse ühe veduri, Pärnumaa spordiliidu poolt eestveetav perepäev on sel aastal juba teine omataoline, võttes eesmärgiks tuua aktiivsete ja tervislike eluviiside juurde uusi tegijaid, ent neidki, kes juba liikumisele oma sõrme andnud.

„Sügisene liikumispäev on esimene omataoline, fookuses pallimängualad, mida meie maakonnas harrastatakse,“ tutvustas spordiliidu tegevjuht, päeva idee üks autor Kaisa Kirikal ürituse kontseptsiooni. Eesvedaja täpsustas, et vastupidiselt kevadel toimunud perepäevale, mis kutsus peamiselt kaasa individuaalseid liikujaid, on sügisel suunatud teravik gruppide rajale ja platsile meelitamisele.

„Loodame korraldajate ringis, et Jõulumäele tuleb kiikama nelisada huvilist, kes saavad kingituseks hea ilmagi,“ rõhutas Kirikal vana, tuntud tõde, et hea ilm on rahvarohkete väliürituste nurgakiviks.

Nagu ikka, kujuneb perepäev praktiliseks, sest kohal on paljud spordiklubid, kutsudes rahvast mitte ainult vaatama, vaid kätki külge panema.

Pärnu spordikool tuleb spordi Mekasse võrkpalli ja lauatennist tutvustama.

„Oleme Pärnus ainus spordiorganisatsioon, kus noored võrkpalli ja pinksi saavad õppida,“ teadis kooli direktor Maarja Tammai, lisades, et sulgpalligi esitlemine võetakse koostöös Tori sulgpalliklubiga teemaks.

Miks peab spordikool perepäeval osalemist tähtsaks?

„Meil on õpilasi üle Pärnumaa: linnalaste kõrval saavad tundidest osa valdade nooredki. Oleme ligemale 900 õppuriga maakonna suurim spordikool,“ märkis Tammai, lisades et spordikooli prioriteediks on lastes ja noortes spordihuvi kasvatamine.

Jõulumäe tervisespordikeskuse kui kaaskorraldaja esindaja, sealse pealiku Eido Tasalaini hinnangul on spordi Meka loodud selleks, et inimesed saaksid liikudes õnnelikumaks.

„Kui rahvas saab siin kandis esimese pisiku, küll ta mujalegi tee leiab. Kõige keerulisem on jõuda nende peredeni, kel jagub spordi ja liikumise suhtes eelarvamusi,“ arvas Tasalain.

Keskuse juht pakkus välja, et liigutamine ei pea üksnes higistamist tähendama.

„Enese liigutamine olgu mõnus ja meeldiv, selleks ei pea võistlema kippuma. Üritame inimestele selgitada ja näidata, et sport on põnev ja mitmekülgne ja et igaüks tuleb sellega toime,“ pakkus aktivist.

Tema sõnutsi pole tarvis dressigi selga tõmmata ja tulla võib teksadeski.

Korraldajad rõhutavad, et liikumispäeval ei võistelda ja see on mõeldud eri vanuses ja huvidega inimestele. Üritus on kõigile tasuta, keskuse uksed avatakse kell 11, päevale tõmmatakse joon alla viis tundi hiljem. Jõulumäel tervitavad huvilisi paljud spordiklubid, keda esindavad professionaalsed juhendajad. Lisaks ise käe külge panemise võimalusele pakutakse meelelahutust ja müügipunktist saab osta söögi- ja joogipoolistki. Üritusele eelnevalt registreerima ei pea.

Liikumispäeva eksponendid

1. Jalgpall – Karl Palatu, Karin Lipstuhl (Pärnu JK Vaprus)
  2. Korvpall – Mait Käbin (KK Pärnu) ja Janis Vahter (KK Paulus)
  3. Käsipall – Ülljo Pihus ja Peeter Rüütli (Eesti Käsipalli Liit)
  4. Lauatennis – Andres Kudisiim (Pärnu Spordikool)
  5. Petank – Ülo Liblik
  6. Pickleball – Jaanus Arnover (Eesti Pickleballi Liit ja Suusaklubi Jõulu)
  7. Rannajalgpall – Pärnu Jalgpalliklubi
  8. Saalihoki – Tomáš Pavelka ja Eha Põhako-Janson (SHK Pärnu Bullet)
  9. Sulgpall – Andra Sõmer, Maarja Tammai (Tori Spordiklubi, Pärnu Spordikool)
  10. Tennis – Evelin Vaino (Pärnu Kesklinna Tennisekool)
  11. Võrkpall – Helju Sutt (Pärnu Spordikool)

Kogu info liikumispäeva kohta leiab siin.

Vahur Mäe

SoundVoice OÜ