Pärnu aastajooksudel saadi kirja enam kui 1000 osaluskorda

Täna tõmmati Reiu-Raeküla männikus joon alla Pärnu aastajooksude sarjale. Meestest võidutses Martin Tarkpea, naistest mäekõrguse eduga Anu Piiroja.

Ehkki Tarkpea (Treeningtiim/politsei- ja piirivalveamet) pidi juba teist etappi järjest tunnistama Franko Reinholdi (Jooksumees Franko) paremust, tagas talle üheksaetapilises sarjas edu viie osavõistluse võitmine. Täna silkas Reinhold 5000 meetrit pika raja läbi 16.10,6ga, Tarkpea oli 16.50,4ga teine ning üldarvestuses teise koha noppinud Jaanus Mäe 17.15,4ga kolmas. Sarja arvestuse pingereas platseerus kolmandaks Pärnu Kalevi tenniseklubi esindaja Kenneth Koort.

„Minu jaoks on kõige raskemad Raeküla etapid, sest siin tuleb kõige pikemalt pingutada,“ rääkis Tarkpea, pidades kõige rõõmustavamaks stabiilset esinemist.

„Tegin viimased kolm etappi ühte auku, mis läksid kümne sekundi sisse,“ jutustas võitja, kelle järgmiseks stardiks on kodulinnas toimuv Jüri Jaansoni kahe silla jooks.

Naistest ei leidunud taaskord vastast üha paremasse vormi tõusvale omanimelise jooksugrupi eestvedajale Piirojale, kes lõpetas mehepoegade vahel 18.30,7ga seitsmendana, üldarvestuses võitjana. Teiseks-kolmandaks platseerusid SK Altiuse kergejõustikulootus Naomi Toomenurm ja võitja klubikaaslane Mirtti Verbitskas, ajad vastavalt 19.15,6 ja 19.47,3. Üldises pingereas oli Verbitskas teine ning kaks etappi võitnud Egle-Eliise Kurg kolmas.

„Tegin enda kohta päris kiire alguse, kuid peale kolmandat kilomeetrit hakkasin kannatama,“ jutustas leitsakut trotsinud Piiroja, rõõmustades enim selle üle, et noored on teinud tubli arenguhüppe. „Nägin, kui hästi jooksis vaid 14aastane Naomi Toomenurm: ta lippas oma ea kohta ikka vägevalt,“ tunnustas täiskasvanuid harrastusjooksjaid juhendav võidunaine.

Enne suurte starti nautisid metsaalust rada eri vanuses lapsed, kellest noorimad olid alla kaheaastased, vanimad üheteiskümnesed.

Kõiki osalejaid, kes läbisid üheksast etapist vähemalt kuus, tunnustati jooksule temaatilise tiigri motiiviga medaliga. Kõikide etappide peale kokku külastati sarja enam kui 1000 korda.

Esialgsed tulemused leiab siin, pildigalerii siin.

Vanuseklasside võitjad

U12 poisid: 1. Tormi Pajusalu, SK Jõulu.
U12 tüdrukud: 1. Pärje Leok, Mai kool.
U14 poisid: 1. Lukas Ilisson, JK Vaprus.
U14 tüdrukud: 1. Lisandra Mäe, SK Altius.
U16 poisid: 1. Sten Martin Viidemaa, Lääneranna SK.
U16 tüdrukud: 1. Egle-Eliise Kurg.
U18 poisid: 1. Ants Gustavson, KK Pärnu.
U20 meesjuuniorid: 1. Mark Sander Ardel, Pärnu sõudeklubi.
U20 naisjuuniorid: 1. Lisett Alt, SK Aameraas.
U23 mehed: 1. Kenneth Koort, Pärnu Kalevi tenniseklubi.
Naised: 1. Piret Bart.
Mehed: 1. Jaanus Mäe.
MV40: 1. Martin Tarkpea, Treeningtiim/politsei- ja piirivalveamet.
NV40: 1. Anu Piiroja, Anu jooksutrennid.
NV50: 1. Riina Rahuoja, Anu jooksutrennid.
MV50: 1. Priit Põder.
NV60: 1. Sirje Kõresaar.
MV70: 1. Kalle Puss.

Aastajookse toetasid Rademar, Pärnumaa omavalitsuste liit, Pereauto, Pärnu Keskus, Farmi, Aloha, Estonia, Eesti kultuurkapital, Pärnu linn, Pärnumaa spordiliit ja nõustamiskeskus Sotsiaalne Kaasatus.

Vahur Mäe

SoundVoice OÜ