Laupäeval, 8. aprillil selgusid maakonna võrkpallimeistrid. Võidutrofeed viisid endaga Paikuse naised ja Saarde mehed

Tänavu võttis turniirist osa viis naiskonda ja kaheksa meeste võistkonda. Naiste meistriks krooniti Paikuse, kes alistas põnevas finaalis geimidega 3:2 võrkpalliklubi Tervise. Meeste meistriks tuli esmakordselt Saarde valla tiim, kes otsustavas mängus seljatas võrkpalliklubi „Tõusev“ esinduse 3:0.
Kohtunikud valisid traditsiooniliselt ka turniiri parimad mängijad. Parimaks neiuks kuulutati Pärnu Spordikoolis palliv Triin Liivaru. Edukaim noormees on Verner Stolts Sauga valla esindusest, parim naine Krista Kungla Paikuselt ning parim mees Saarde valla võistkonda kuuluv Ragnar Pähn.

Pekohtunik Mehis Merilaine rõõmustas, et Pärnumaa meistrivõistlused teevad oma põhjalikkuse ja taseme poolest silmad ette enamikele maakondadele. „Turniir kestab pool aastat ning see motiveerib kaasa lööma. Tean maakondi, kus meistrivõistlused peetakse nädalavahetusega ning näiteks Harjumaalgi kestavad mängud vaid kuu“, teadis Merilaine.

Kohtunik tundis enim heameelt pronksmedali võitnud Pärnu Spordikooli noore naiskonna üle, kes on konkurentsi lisanud teravust ning on tahet täis uusi kõrgusi vallutada. „Spordikooli naiskonna juhendaja Riina Ernits on teinud neidudega tublit tööd. Ka on näha üldiselt noorte pealetulemist. Märkimist väärib Saarde meeskonna esiletõus ja turniir on muutunud varasemaga palju põnevamaks“, märkis peakohtunik.

Merilaise sõnul on eesmärk saada edaspidi naisi mängima kuue tiimi jagu ning meestel hoida kahe liiga süsteemi. „Et saadaks jõukohaseid mänge“, täpsustas kohtumõistja liigade erinevusi.

Meistrivõistlused organiseeris Pärnumaa Spordiliit. Lisaks Mehis Merilaisele vedas kohtunikutööd ja sekretariaadikorraldust tema ise Heino.

Finaalipäeva tulemused :
naiste III – IV koht : Pärnu SK – Audru 3 : 1 ( -20; 21; 16; 21 )
naiste  finaal : Paikuse – VK Tervis  3 : 2 ( 23; -21, 22, -13; 9 )
meeste III – IV koht : Sauga – VK Tervis 3 : 1 ( 17; 21; -20; 14 )
meeste finaal : Saarde – VK Tõusev 3 : 0 ( 19; 15; 18 )

Naiskondade paremusjärjestus :
1. Paikuse ( Heli Maripuu, Age Peda, Tiina Leppmets, Anneli Tõrva, Kristel Kungla, Made Vunk, Tiiu Orasmäe, Ene Viigimäe, Tatjana Latõseva, Pille-Riin Saarpere )
2. Võrkpalliklubi Tervis
3. Pärnu Spordikool
4. Audru
5. Tõstamaa

Meeskondade paremusjärjestus :